Kuoron perustaminen

Keväällä 1984 Ulvilassa vt. kanttorina ollessaan Anne-Marie Grundstén päätti perustaa seurakunnan yhteyteen uuden kuoron. Alun perin tarkoituksena oli saada kootuksi kamarikuorotyyppinen sekakuoro, mutta tarvittavaa miesjoukkoa ei löytynyt. Kuoro kuitenkin perustettiin, ja siitä tuli seurakuntien yhteydessä harvinainen naiskuoro. Ennen Sunniva-kuoroa Ulvilassa oli toiminut Nuorisoseuran naiskuoro, jonka johtajana toiminut Helvi Suilama lahjoitti kuoron nuotit uudelle kuorolle. Kuoron nimen keksijänä voitaneen pitää silloista kuoron laulajaa, pastori Marjatta Malmbergia. Sunniva on norjalainen naisen nimi, joka tarkoittaa auringon lahjaa. Nimi on kulkeutunut ristiretkien aikana Norjasta Ulvilaan.

Sunniva-kuoron säännöt hyväksyttiin toukokuussa 1985 ja elokuussa 1986 tapahtui merkintä yhdistysrekisteriin (Y-tunnus 144.981). Kuoro liittyi samana vuonna jäseneksi Sulasoliin ja Naiskuoroliittoon. Laulajia oli aluksi tusinan verran, mutta jäsenmäärä kasvoi nopeasti yli kahdenkymmenen, jopa 30 laulajan joukoksi. Viirin ja logon on suunnitellut opettaja Leo A. Lammi Ikaalisista.

Kuoron oma lippu, joka noudattelee viirin aihetta, vihittiin käyttöön juhlallisin menoin 3.5.2009 kevätkonsertin yhteydessä Ulvilan kirkkkotuvalla. Kuoron merkin ja viirin symboliikasta Lammi on kertonut seuraavaa: S tulee Sunniva-nimestä. Aurinkoaihe on ikuisen elämän symboli. Merkissä on keskiaikaisen initiaalin mukainen S, jonka alakaarteen keskellä on kukkakuvioinen aurinko. Tästä lähtevät säteet ylottuvat merkin keskiosta sen reunoihin.

Sunniva-kuoron viiri